Global Drug Survey

Verdens største brugerundersøgelse om alkohol og stoffer

KABS Viden og Global Drug Survey

Global Drug Survey har i 10 år spurgt stofbrugere om udviklingen af stoffer og stofbrug i hele verden. Det har indtil nu givet en uvurderlig indsigt i:

 • Hvordan stofferne udvikler sig
 • Hvor stofferne købes
 • Hvordan stofferne bruges
 • Hvordan stofferne indtages
 • Hvor farligt stofbrugerne har oplevet stofferne
 • Global Drug Survey er til for brugerne, idet formålet er, at formidle hvordan man kan tage stoffer mere sikkert.

KABS VIDEN står bag

KABS VIDEN er et videnscenter, som tager sig af forskningsprojekter, arrangerer konferencer, udgiver fagbøger etc.

KABS VIDEN er fra 2016 blevet dansk partner i Global Drug Survey.

Vi koordinerer indsamlingen af svar om stoffer og stofbrug. Det betyder, at vi vil bringe nyheder om de danske resultater fra Global Drug Survey. Det har også den positive effekt, at vi får mere viden om stoffer og stofbrug fra brugerne. Undersøgelsen er helt anonym.

KABS VIDEN står bag den danske deltagelse i Global Drug Survey. For mere information bedes du kontakte Rasmus Axelsson på tlf 45 11 75 00, eller du kan se mere på Global Drug Surveys hjemmeside.

33.000 danskere har delt deres erfaringer med Global Drug Survey 2017-2019

De seneste års undersøgelser har været en kæmpe succes! Mere end 33.000 danskere har i de seneste tre år valgt at dele deres erfaringer med stoffer og det gav en helt udsædvanlig værdifuld indsigt i danskernes brug af rusmidler. Vi er forsat i gang med at analysere resultater fra GDS 2019.

Global Drug Survey 2020 er i gang og du kan være med

Den nye Global Drug Survey 2020 er netop begyndt i New Zealand og 1.500 Kiwier har allerede delt deres erfaringer med rusmidler. Den danske indsamling starter den 17. november og slutter igen den 31. december 2019. Udover hvilke stoffer du har erfaringer med stiller Global Drug Survey i år skarpt på:

 • Alkohol og at fortryde en druktur dagen. Sidste år svarede 20% af respondenterne at de fortrød en druktur dagen efter. Store nationale forskelle har gjort Global Drug Surveys Core Research Team mere nysgerrige på hvad der leder frem til fortrydelsen.
 • Psykedelika som behandlingsform – Global Drug Survey har tidligere søgt efter erfaringer med psykedelika og mental sundhed. I år stiller vi skarpt på erfaringer med at psykedelika under vejledning af en shaman, terapeut eller som del af et guided retreat.
 • Medicinsk cannabis har skabt store forventninger omend dokumentationen forsat står på tynd grund. GDS2020 vil igen forsøge at nuancere debatten med analyser af de mange respondenters erfaringer med medicinsk cannabis.
 • MDMA – Fun or Fatal – dosis og dosering er en afgørende faktor! I år forsøger GDS2020 at kortlægge doseringsmønstre, som kan være forbundet med øget risiko for forgiftning.
 • Party-time! Musik, dans og sociale fællesskaber inkluderer ofte brugen af alkohol og stoffer. GDS2020 forsøger at få mere viden om vores parti-time-adfærd. Hvor starter festen, hvor slutter den, hvordan var den planlagt og hvad brugte du af rusmidler?

Vi håber at du vil være med til at dele dine erfaringer.

Undersøgelsen er anonym, fortrolig og uafhængig!

Undersøgelsen tager typisk 20-30 minutter at gennemføre.

Har du prøvet mange rusmidler, eller ønsker du at deltage i de tematiserede undersøgelser, tager surveyen længere tid, men allerøverst i surveyen kan du gemme og vende tilbage senere.

Tak fordi du vil være med.

Brug for hjælp? Kontakt os